Във фермата се отглеждат овце, крави от породите симентал и българско кафяво, коне от Дунавската порода. Специална атракция за гостите е минирезерватът, в който се отглеждат муфлони, елени и глигани.

CIMG7345.jpg
CIMG7348.jpg
DSC_0310.JPG
DSC_0511.JPG
DSC_0512.JPG
DSC_0513.JPG
DSC_0515.JPG
P9280052.JPG

Освен ползотворна почивка сред чистия планински въздух и пешеходни преходи по множеството екопътеки в околността. Не е за изпускане и възможността да опитате от млякото и сиренето местно производство, както и местните деликатеси, приготвени изцяло от продукти във фермата. В близост се намира високопланинско езеро с прекрасни условия за риболов, където запалените рибари могат да опитат късмета си. Любителите на конете могат да се порадват на разходка из района на един от нашите коне, както и да се научат да яздят с помощта на инструктор. Интересно преживяване са Рицарските турнири, провеждани в края на всеки летен месец. Всеки би могъл да намери забавление включително футбол на малки вратички, стрелба с арбалет и лък и др.

За децата е изградена детска площадка с люлки, пързалка и батут, допълнително те могат да се запознят с историята на района, с домашните и дивите животни и да имат възможността да ги нахранят.

 

Ферма Чемерник , България, гр. София, ул. Черни Лом 10.